FALAFEL AF GRØNNE ÆRTER, KIKÆRTER OG HVIDLØG
![](/sites/g/files/hubmab976/files/2022-04/Falafel%20%284%29.jpg)
![](/sites/g/files/hubmab976/files/2022-04/Falafel%20%284%29_0.jpg)
Det er svært at slå en sprød falafel med masser af hvidløg. Prøv at udskifte halvdelen af kikærter med ærter, og husk persillen!
Ingredienser
1 ½ dl grønne ærter
200 g kikærter, kogte og afdryppede
0.5 løg, pillet og finthakket
0.5 dl finthakket, bredbladet persille
1 fed hvidløg, pillede og finthakkede
1 spsk. tahin
0.5 spsk. chiliflager
0.5 spsk. spidskommen
0.5 spsk. stødt koriander
1,6 dl hvedemel
¼ tsk. natron
1 spsk. sesamfrø, ristede
2 radiser, afpudsede og delt på langs
rapsolie til fritering
salt og peber
FÅREOSTDIP
100 g fåreost
1 fed hvidløg, pillede og finthakkede
1 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
Tilberedning
- Blend ærter, kikærter, løg, persille, hvidløg, tahin, chili, spidskommen og koriander til en ensartet masse. Tilsæt hvedemel, og blend 30 sekunder mere.
- Læg massen i en skål, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
- Bland fåreost, hvidløg, citronsaft og olivenolie til en glat masse.
- Tilsæt natron til falafelmassen. Ælt massen med hænderne, og form til falafler med to skeer.
- Friter falaflerne i rapsolie på 160 grader i ca. 3 minutter. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Server med fåreostdip, radiser, mynte og pitabrød.