FALAFEL AF GRØNNE ÆRTER, KIKÆRTER OG HVIDLØG

FALAFEL AF GRØNNE ÆRTER, KIKÆRTER OG HVIDLØG

Det er svært at slå en sprød falafel med masser af hvidløg. Prøv at udskifte halvdelen af kikærter med ærter, og husk persillen!

Ingredienser

1 ½ dl grønne ærter
200 g kikærter, kogte og afdryppede
0.5 løg, pillet og finthakket
0.5 dl finthakket, bredbladet persille
1 fed hvidløg, pillede og finthakkede
1 spsk. tahin
0.5 spsk. chiliflager
0.5 spsk. spidskommen
0.5 spsk. stødt koriander
1,6 dl hvedemel
¼ tsk. natron
1 spsk. sesamfrø, ristede
2 radiser, afpudsede og delt på langs
rapsolie til fritering
salt og peber

FÅREOSTDIP

100 g fåreost
1 fed hvidløg, pillede og finthakkede
1 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie

Tilberedning

  • Blend ærter, kikærter, løg, persille, hvidløg, tahin, chili, spidskommen og koriander til en ensartet masse. Tilsæt hvedemel, og blend 30 sekunder mere. 
  • Læg massen i en skål, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
  • Bland fåreost, hvidløg, citronsaft og olivenolie til en glat masse.
  • Tilsæt natron til falafelmassen. Ælt massen med hænderne, og form til falafler med to skeer.
  • Friter falaflerne i rapsolie på 160 grader i ca. 3 minutter. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Server med fåreostdip, radiser, mynte og pitabrød.