BRIE MED OVNBAGTE FIGNER SMAGT TIL MED PORTVIN OG VINTERKRYDDERIER
![](/sites/g/files/hubmab976/files/2022-04/BRIE%20MED%20OVNBAGTE%20FIGNER%20SMAGT%20TIL%20MED%20PORTVIN%20OG%20VINTERKRYDDERIER%20%281%29.png)
![](/sites/g/files/hubmab976/files/2022-04/BRIE%20MED%20OVNBAGTE%20FIGNER%20SMAGT%20TIL%20MED%20PORTVIN%20OG%20VINTERKRYDDERIER%20%281%29_0.png)
Lækkert både som mellemmåltid og dessert.
Ingredienser
150 g brieost
2 friske figner
1 dl portvin
0.5 dl sukker
0.5 kanelstang
1 stjerneanis
0.5 kryddernelliker
Tilberedning
- Tag brieosten ud af køleskabet, og del den i 4 stykker. Lad den få rumtemperatur (kan vare op til 2 timer). Giv portvinen et opkog med sukker og krydderier.
- Skær et kryds i hver figen, og kom den i et ildfast fad. Hæld lagen over, og bag fignerne i ovnen ved 170 grader i 15 minutter.
- Tag fignerne op, og hæld lagen i en gryde. Koges til karamelkonsistens. Hæld lagen over fignerne, og lad det køle af.
- Kan eventuelt serveres med et godt stykke hårdt brød.