MAC & CHEESE MED TOMAT, ZUCCHINI OG LAGRET OST

MAC & CHEESE MED TOMAT, ZUCCHINI OG LAGRET OST

En amerikansk klassiker i dansk forklædning. 

Ingredienser

4 dl kogt makaroni
1 dl mælk
1½ spsk. hvedemel
0.5 spsk. smør
1 dl revet ost, lagret
100 g zucchini, skåret i mindre stykker
8 cherrytomater
2 kviste timian
1 fed hvidløg, pillede
1 spsk. olivenolie
salt og peber

Tilberedning

  • Halvér tomaterne, og kom dem i et ildfast fad. Drys halvdelen af hvidløgene hen over, og kom 2 af timiankvistene på. Hæld olivenolie hen over, og krydr med salt og peber. Bages i ovnen ved 120 grader i 20 minutter.   
  • Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet, og lad det stege med i et par minutter under konstant omrøring. Tilsæt mælken, og giv saucen et opkog. Det er vigtigt hele tiden at røre i bunden af gryden for at undgå, at det brænder på. Når saucen er tyk og jævn, tilsættes halvdelen af den revne ost. Rør, til osten er smeltet, og fjern gryden fra varmen. Bland ostesovsen med makaronien.   
  • Varm en stegepande, og hæld olien fra tomaterne på. Steg zucchinien, til den er gyldenbrun. Vend zucchini og de bagte tomater i makaronien. Smag til med salt og peber.    
  • Kom makaroniblandingen i et ildfast fad, og drys resten af den revne ost på. Gratinér retten i ovnen, til den er gyldenbrun.