MAJSKYLLINGEBRYST MED GRILLET FORÅRSLØG, RADISER OG RAMSLØG

MAJSKYLLINGEBRYST MED GRILLET FORÅRSLØG, RADISER OG RAMSLØG

MAJSKYLLINGEBRYST MED GRILLET FORÅRSLØG, RADISER OG RAMSLØG

Ramsløgene er skovens forårsbebudere og har en mild smag af hvidløg.  

Ingredienser

2 majskyllingebryster a ca. 160 g
4 forårsløg
2 radiser med top
1 mini-hvidkål eller 1 lille spidskål
8 blade ramsløg
1 fed hvidløg, pillede
2 kviste timian
olivenolie til at stege og grille med
salt og peber

Tilberedning

  • Brun kyllingebrysterne i olivenolie sammen med hvidløg og timian. Krydr med salt og peber. Sæt dem i ovnen ved 100 grader til en kernetemperatur på 65 grader. Tag dem ud, og lad dem hvile.  
  • Bring vand og salt i kog. Læg forårsløgene i vandet, og lad dem koge i 1 minut. Afkøl i isvand.  
  • Dyp radiserne i det kogende vand. Dyp kun selve radisen og ikke toppen. Det er lettest, hvis man holder toppen med en pincet. Kog radiserne i ca. 2 minutter. Afkøl i isvand. Del hvidkålshovederne på midten, eller skær spidskålen i kvarte.   
  • Steg kålen gyldenbrun og mør under låg i olivenolie. Krydr med salt og peber.   
  • Vend forårsløg med olivenolie, og grill dem ved høj varme i et grilljern eller på en grillpande. 
     
  • Steg ramsløgene i olivenolie i nogle sekunder. Opvarm radiserne.
     
  • Skær kyllingebryst i skiver, og fordel dem på varme tallerkener. Server med rødvinssky eller anden valgfri sauce.