RABARBER OG MANDELKAGE MED PISTACIE OG BRUNET SMØR

RABARBER OG MANDELKAGE MED PISTACIE OG BRUNET SMØR

Mandelmel er naturligt glutenfrit og giver bagværk en god, nøddeagtig smag.  

Ingredienser

75 g mandelmel
1 dl sukker
1.5 æg
60 g brunet smør
1 spsk. pistacienødder, hakkede
0.5 dl pisket cremefraiche, i sprøjtepose

RABARBER

100 g rabarber
1 dl sukker
1 dl vand
½ vaniljestang

Tilberedning

  • Bland mandelmel, sukker, æg og varmt, brunet smør i en skål. Pisk, til blandingen er glat.   
  • Hæld blandingen i en valgfri form, og bag ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kagen har sat sig og er gyldenbrun. Sæt i køleskabet.  
  • Skræl rabarberne. Bland sukker, vand og rabarberskrællerne i en gryde, og kog op. Del vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud, og tilsæt dem i sukkerlagen. Kog i 5 minutter.   
  • Skær rabarberne i mindre stykker. Tag gryden fra varmen, og læg rabarberne i sukkerlagen. Lad dem køle af i lagen.  
  • Skær mandelkagen i de ønskede stykker. Sprøjt cremefraiche på, drys med pistacienødder, og fordel rabarberne ovenpå.