RISONIRISOTTO MED SALSICCIA, TOMAT OG BASILIKUM

RISONIRISOTTO MED SALSICCIA, TOMAT OG BASILIKUM

Med smagsindtryk fra Italien. 

Ingredienser

1.5 dl risoni
1.5 dl god tomatsauce, gerne med basilikum
0.5 dl revet parmesanost
0.5 spsk. smør
2 friske salsiccia-pølser
0.5 dl friskhakkede basilikumblade
olivenolie
salt og peber

OVNBAGTE CHERRYTOMATER

7 cherrytomater
½ spsk. sukker
0.5 fed hvidløg, pillet og skåret i skiver
olivenolie
salt og friskkværnet peber

Tilberedning

  • Halvér cherrytomaterne, og læg dem med snitfladen opad i et ildfast fad. Drys sukker og hvidløg på. Hæld lidt olivenolie hen over, og krydr med salt og peber. Bages i oven ved 150 grader i 15 minutter.   
  • Kog risonien efter anvisningen på pakken. Når risonien er færdig, hældes den i en si og skylles med koldt vand, så kogeprocessen standses.   
  • Si så meget vand fra som muligt, og hæld risonien tilbage i gryden. Tilsæt tomatsaucen, og giv retten et opkog. Tilsæt parmesan og smør, og rør ved svag varme, til parmesanen er smeltet, og risonien er blevet cremet. Vend forsigtigt de bagte tomater i. Smag til med salt og peber.    
  • Rist salsiccia-pølsen, og skær den i mindre stykker. Anrettes og pyntes med basilikumblade