WALLENBERGER

Image Title

En husmandsklassiker med lidt ekstra lækkerier.

Ingredienser

250 g hakket kalvekød, gerne hakket to gange
2 dl piskefløde
3 æggeblommer
2 dl revet hvidt brød
rapsolie
2 spsk. brunet smør
salt og peber

KARTOFFELPURÉ

300 g skrællede kartofler, f.eks. aspargeskartofler
0.5 dl mælk
25 g smør
Salt

GRØNNE ÆRTER

1 dl fine ærter
1.5 spsk. finthakket skalotteløg
0.5 spsk. smør

Tilberedning

  • Rør hakket kalvekød, æggeblomme, salt og peber i en foodprocessor til en jævn fars. Tilsæt fløden i en tynd stråle. Form farsen til bøffer, og panér dem i revet brød. 
  • Steg bøfferne gyldenbrune i rapsolie. Læg dem herefter på en bageplade, og steg dem i ovnen ved 120 grader. De skal have en kernetemperatur på 67 grader. 
  • Kog kartoflerne møre, og hæld vandet fra. Mos kartoflerne med et piskeris, og vend mælk og smør i. Smag til med salt.
  • Sautér skalotteløgene i smør, til de er bløde. Tilsæt ærterne, og smag til med salt og peber.
  • Anrettes på fad eller tallerken og serveres med brunet smør.