TARTAR AF RØDDING/FJELDØRRED MED FRITEREDE, NYE KARTOFLER, SYLTET INGEFÆR, SESAM OG SOJAMAYO

Image Title

Hjemmelavede chips af nye kartofler bliver her en del af en nordisk-asiatisk fusion.

Ingredienser

150 g filet af rødding/fjeldørred, i tern
3 små, nye kartofler
25 g syltet ingefær (også kaldet gari)
1 spsk. ristede sesamfrø
2 forårsløg, blancherede
1 spsk. finskåret purløg
½ bakke karse
2 spsk. soja
0.5 spsk. mirin
rapsolie til fritering
salt og peber

SOJAMAYO

2 spsk. mayonnaise
0.5 spsk. soja

Tilberedning

  • Skær kartoflerne i så tynde skiver som muligt, og friter dem gyldenbrune og sprøde ved medium varme (ca. 140 grader) i rapsolie. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Bland tern af fisk, sesamfrø, purløg, soja og mirin. Rør forsigtigt rundt, og smag til med salt og peber. Bland mayonnaise og soja. Fyld blandingen i en sprøjtepose. Fordel fisketartaren på fire tallerkener. Garner med kartoffelchips, ingefær, forårsløg, karse og sojamayo.