GAMBAS PILPIL

GAMBAS PILPIL

Hvidløgsstegte kæmperejer får selskab og skøn smag af tør sherry i denne tapasret.
 

Ingredienser

4 hele kæmperejer med skal
½ dl olivenolie
2 fed hvidløg, pillede og skåret i tynde skiver
1 piri piri-chilier, delt på langs
½ tsk. chiliflager
1 tsk. røget paprika
0.5 dl tør sherry
50 g smør
1 spsk. hakket persille
0.5 citron, skåret midt over og grillet
salt og peber

Tilberedning

  • Opvarm olivenolie i en stor pande, og tilsæt hvidløg, piri piri, chiliflager og røget paprika. Rør rundt, til hvidløgene begynder at tage farve. 
  • Tilsæt sherry, og lad det koge ind til halvdelen. Tilsæt smør, og lad det smelte. 
  • Tilsæt kæmperejerne, og lad dem koge i ca. 5 minutter. Tilsæt hakket persille og grillet citron. 
  • Server med aioli og flute.