MASCARPONEMOUSSE MED KANEL, KARDEMOMME, SAFRAN OG INGEFÆRKRYDREDE PÆRER

Image Title

En luftig og frugtrig dessert med et isæt af jul.

Ingredienser

1.5 æggeblommer
0.5 dl sukker
1 spsk. citronsaft
kornene fra 1 vaniljestang, der er flækket på langs
62.5 g mascarpone
revet skal af ½ citron

KRYDDERKOGTE PÆRER

1 pærer, helst af sorten Clara Friis
0.5 kanelstang
1 hele kardemommekapsler
0.5 knsp. safran
0.5 lille stykke ingefær, skrællet
0.5 dl sukker
0.5 dl hvidvin

Tilberedning

  • Pisk æggeblommerne luftige sammen med sukker og vaniljekorn. Sæt skålen i et vandbad, og pisk, til æggemassen er 84 grader, eller til den er tyknet lidt. Fjern den fra varmen, og rør, til massen er kølet af. Tilsæt citronsaft.
  • Pisk fløden. Bland først mascarponen i æggemassen, og derefter flødeskum. Rør til en jævn mousse. Fordel moussen i fire glas. Sættes i køleskabet.
  • Skræl pæren, fjern kernerne, og skær den i både. Kom bådene i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Kog forsigtigt, til pærerne er møre. Køles af.
  • Mascarponemoussen serveres med pærer og lidt af krydderlagen.