RØSTI MED CREMEFRAICHE, PURLØG OG ANSJOS

Image Title

Kartoffelrøsti, en klassiker som kan varieres på mange måder. Her er det hovedingrediensen i en sildefrokost.

Ingredienser

2 bagekartofler, skrællede
1.5 dl cremefraiche
2 spsk. finskåret purløg
12 ansjosfileter
purløg til pynt
smør til stegning
rapsolie til stegning
salt og peber

Tilberedning

  • Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet. Pres al væden ud, og krydr med salt og peber.
  • Steg fire lige store røsti på panden. Steg først i rapsolie, og når røstierne begynder at tage farve, tilsættes smørret. Vend og steg dem gyldne på den anden side. Dryp dem af på køkkenrulle.
  • Læg en røsti på hver tallerken. Læg en skefuld cremefraiche og seks ansjosfileter på hver tallerken. Skær purløget fint, og drys det over røstien. Drys med friskkværnet peber.