SMÅ AUBERGINER MED FYLD AF LAMM, SPIDSKOMMEN OG MANDLER
Bademjan shekam-por, som retten hedder på farsi, er en klassisk, persisk ret med en skøn, kraftig krydring.
Ingredienser
3 store auberginer
150 g hakket lammekød
0.5 stort løg, pillet og finthakket
1 mellemstore kartofler, skrællede og skåret i små tern
100 g brydbønner skåret i 1 cm store stykker
2 stilktomater, udkernede og skåret i tern
1 fed hvidløg, pillede og finthakkede
0.5 spsk. tomatpuré
⅓ tsk. gurkemeje
0.5 tsk. spidskommen
1.5 spsk. smuttede, risede mandler
citronsaft efter smag
olivenolie til stegning
salt og peber
Tilberedning
- Opvarm ovnen til 180 grader, læg auberginerne på risten, og sæt dem i ovnen ca. 10 minutter. Tag den ud, og lad den køle af.
- Brun det hakkede lammekød i olivenolie på en pande. Tilsæt løg og hvidløg, og sauter i 5 minutter.
- Tilsæt kartofler, brydbønner, tomattern, tomatpuré, gurkemeje og spidskommen. Sauter yderligere et par minutter.
- Tilsæt 2 dl vand, og lad retten simre under låg i 30 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Del auberginerne på langs. Krydr forsigtigt med salt.
- Læg auberginerne i et ovnfast fad, og fordel lammekødet ovenpå. Sæt fadet i ovnen ved 150 grader i 20 minutter.
- Server med yoghurt, ris eller pitabrød.