TATAKI AF KROGMODNET STRIPLOIN MED RØGET MAYONNAISE

Image Title

Tataki er en japansk ret, hvor kødet steges ved høj varme i kort tid for at holde det saftigt i midten. Giv det salt og fylde med røget mayonnaise.

Ingredienser

2 skiver krogmodnet striploin a 200 g
0.5 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 kviste timian
1 spsk. smør
1 røde endiver (julesalat)
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. sukker
2 saltagurker eller cornichoner
2 spsk. olivenolie
0.5 spsk. soja
plukket esdragon til pynt
kørvel til pynt
rapsolie til stegning
salt og peber

RØGET MAYONNAISE

svær fra et stykke røget flæsk
1 æggeblommer
0.5 tsk. dijonsennep
1 spsk. rapsolie
salt og peber

Tilberedning

  • Start med mayonnaisen. Den tager nogle dage at lave, men den er ventetiden værd. Du kan med fordel lave en større portion røget mayonnaise, for den kan holde sig et par uge i køleskabet.
  • Læg sværen i rapsolien. Dæk med husholdningsfilm, og sæt den på køl i 2-3 dage. Fjern derefter sværen fra olien. Nu har olien fået en skøn, røget smag af sværen.
  • Blend æggeblommer og dijonsennep til en glat konsistens. Tilsæt den røgede rapsolie i en tynd stråle, mens der blendes. Smag til med salt og peber. Fyld blandingen i en sprøjtepose. Sæt på køl.
  • Pluk bladene af endiverne. Læg dem i lunkent vand et øjeblik.
  • Bring hvidvinseddike og sukker i kog, til sukkeret er opløst. Sæt på køl.
  • Steg kødet i rapsolie ved høj temperatur. Steg få minutter på hver side, så kødet får farve. Skru ned, og tilsæt hvidløg, timian og smør. Krydr med salt og peber. Steg yderligere et minut på hver side. Øs smørret over. Tag kødet af panden, og lad det hvile nogle minutter.
  • Skær kødet i 1 cm tykke skiver, og fordel dem på varme tallerkener. Dryp lidt vineddikesukkerlage på endiverne, og garner med dem. Del agurkerne, og læg dem ved. Pynt med esdragon og kørvel. Sprøjt en god portion røget mayonnaise på. Bland olivenolie og soja, og dryp det over bøffen.