GRILLET AVOCADO MED BAGT TOMAT, KORIANDER OG ROSENKÅLSBLOMSTER

GRILLET AVOCADO MED BAGT TOMAT, KORIANDER OG ROSENKÅLSBLOMSTER

Avocado får nye, uventede smagsnuancer, når den grilles.  

Ingredienser

1 modne avocado
10 cocktailtomater
0.5 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
2 kviste timian
0.5 tsk. sukker
½ agurk, skrællet
8 rosenkålsblomster, blancheret og afkølet i isvand
koriander til pynt
olivenolie
god hvidvinseddike
salt og peber

Tilberedning

  • Skær små kryds i toppen af cocktailtomaterne. Læg dem i kogende vand i ca. 10 sekunder. Tag straks tomaterne op, og afkøl dem i isvand.   
  • Flå tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over. Fordel hvidløg og timian over tomaterne. Drys med sukker, salt og peber. Bages i ovnen ved 100 grader med åbent spjæld eller ovndøren på klem i ca. 2 timer.   
  • Del avocadoerne på langs, og fjern stenen. Tag avocadokødet ud af skallen. Pensl skærefladen med olivenolie, og grill ved høj varme i et grilljern eller på en grillpande, til avocadoen har fået fine grillstriber.   
  • Vend agurk og rosenkålsblomster med olivenolie og vineddike. Krydr med salt og peber.