LAMMERYG MED HUMMUS, SOLTØRREDE OLIVEN, PINJEKERNER OG LABNEH

LAMMERYG MED HUMMUS, SOLTØRREDE OLIVEN, PINJEKERNER OG LABNEH

Hjemmelavet hummus smager skønt! Her serveres den med saftig lammefilet krydret med det syrlige krydderi sumak.

Ingredienser

300 g lammefilet uden sener
½ spsk. libanesisk syv-krydderi
1 spsk. stødt sumak
1.5 spsk. pinjekerner, ristede
1 spsk. kikærter, kogte og afdryppede
8 soltørrede, sorte oliven
4 stk. labneh-kugler til garnering
olivenolie til stegning
mynte til pynt
salt

HUMMUS

2.5 dl kikærter, kogte og afdryppede
1 tsk. spidskommen
1.5 fed hvidløg
0.5 ½ dl tahin
½ dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
3 spsk. vand
salt

Tilberedning

  • Hæld spidskommen, hvidløgsfed, tahin, olivenolie og citronsaft i en blender, og blend til en ensartet masse. 
  • Tilsæt kikærterne, og blend til en ensartet masse. Tilsæt lidt vand, hvis hummusen er for tyk, når du blender, Smag til med salt.
  • Krydr lammefileten med libanesisk syv-krydderi, sumak og salt. Steg fileten gyldenbrun i olivenolie til en kernetemperatur på 55 grader. Lad den hvile
  • Anret på varme tallerkener, og garner med ristede pinjekerner, kikærter, soltørrede oliven, labneh og mynte.