VILDTGRYDE MED RODFRUGTER, AGURKESALAT OG ÆBLE

Image Title

Så er søndagsmiddagen serveret.

Ingredienser

400 g rådyrbov eller anden dyrebov
3 dl vildtfond
2 dl rødvin
0.5 spsk. tomatpuré
1 fed hvidløg, pillede
1 løg, pillede og skåret i mindre stykker
0.5 gulerod, skrællet og skåret i mindre stykker
1 timiankviste
1 spsk. smør
rapsolie til stegning
salt og peber

AGURKESALAT

0.5 agurk, snittet i tynde skiver
½ dl eddike
0.5 dl sukker
1½ dl vand

RODFRUGTER

6 perleløg, pillede
2 jordskokker, skåret i mindre stykker
1 gulerødder, skrællede og skåret i mindre stykker
0.5 pastinak, skrællet og skåret i mindre stykker
6 små champignoner
1 små æbler, f.eks. Ingrid Marie, skåret i både
2 timiankviste
olivenolie, salt og peber

Tilberedning

  • Skær kødet i 2 cm tykke tern, og brun dem i rapsolie. Flyt kødet til en stor gryde. Tilsæt vildtfond, rødvin, tomatpuré, hvidløg, løg, gulerod og timian. Krydr med salt og peber. Koges ved svag varme, til kødet er mørt. Skummes jævnligt af. Tag kødet op, og si bouillonen. Kog bouillonen ind til god smag og passende konsistens. Til sidst tilsættes smør, salt og peber.
  • Agurken kommes i en skål og saltes. Lad den stå og trække i 30 minutter.
  • Bland eddike, sukker og vand. Pisk, til sukkeret er opløst. Pres væsken ud af agurken, og kom den i eddikelagen. Sættes til side.
  • Kom alle rodfrugter og champignonerne i et ildfast fad. Gnides ind i olivenolie og krydres med salt, peber og timiankviste. Bages ved 200 grader i 25 minutter. Når der er gået 20 minutter, tilsættes æblebådene.
  • Giv sovsen og kødet et opkog. Anrettes på varme tallerkener og serveres med agurkesalat og rodfrugter.