Image Title
![](/sites/g/files/hubmab976/files/2022-04/LUN%20SALAT%20AF%20NYE%20KARTOFLER%2C%20SYLTET%20SENNEP%20OG%20VARMR%C3%98GET%20LAKS%20%281%29.png)
![](/sites/g/files/hubmab976/files/2022-04/LUN%20SALAT%20AF%20NYE%20KARTOFLER%2C%20SYLTET%20SENNEP%20OG%20VARMR%C3%98GET%20LAKS%20%281%29.png)
Syltede sennepsfrø giver både sprødhed og syre til maden og passer fint i en kartoffelsalat.
Ingredienser
250 g nye kartofler, vaskede
250 g varmrøget laks
1 spsk. gule sennepsfrø
½ dl hvidvinseddike
0.5 dl sukker
0.5 ½ dl vand
0.5 nyt løg, tyndt skåret
4 grønne asparges
4 små gule beder, kogte og skrællede
6 små radiser, skyllede
1 spsk. finskåret purløg
olivenolie til marinering af kartofler
hvidvinseddike til marinering af kartofler
salt og peber
Tilberedning
- Kog sennepsfrøene bløde i hvidvinseddike, sukker og vand. Det tager cirka 20 minutter ved lav varme. Spæd med vand, hvis det koger tørt. Si sennepsfrøene.
- Skær et par centimeter af enden på de grønne asparges. Del hver asparges i to dele. Kog dem i 2 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra, og lad aspargesstykkerne dampe af.
- Kog kartoflerne møre i saltet vand. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe af. Del kartoflerne i to.
- Mariner kartoflerne, mens de er varme, med de syltede sennepsfrø, løg, asparges, gule beder, radiser, purløg, olivenolie og vineddike. Krydr med salt og peber.
- Fordel kartoflerne på tallerkener, og server dem lune sammen med laksen. Server eventuelt med urtecreme eller lignende.