KANTERELSUPPE OG TOAST PÅ SURDEJSBRØD MED SMØRRISTEDE KANTARELLER

Image Title

Hvad passer bedst sammen med en kantareltoast? Kantarelsuppe, naturligvis.

Ingredienser

2.5 dl kantareller, grundigt rensede
1 finthakkede skalotteløg
1 dl hvidvin
2.5 dl hønsebouillon
2 dl piskefløde
0.5 spsk. citronsaft
rapsolie til stegning
salt og peber

TOAST MED KANTARELLER

1 skiver surdejsbrød, delt på midten
2 dl kantareller, grundigt rensede
6 små champignoner
0.5 fed hvidløg, finthakket
0.5 spsk. finthakket persille
smør til stegning
salt og peber

Tilberedning

  • Brun skalotteløg og kantareller i rapsolie i en gryde. Tilsæt hvidvin, og kog ind til det halve. Tilsæt hønsebouillon, og kog ind til det halve. Tilsæt piskefløde, og kog i yderligere et par minutter. Blend til en jævn konsistens, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Rist brødstykkerne gyldenbrune i smør. Rist kantarellerne sammen med hvidløg og champignoner. Krydr med salt, peber og hakket persille.
  • Suppen serveres rygende varm. Kom svampene på de nyristede brødstykker. Pynt med valgfrie urter. Kan eventuelt serveres med parmesancreme.