PARISERBØF MED SPEJLÆG, KARAMELLISEREDE LØG, SYLTEDE POLKABEDER OG CHILISAUCE

Image Title

En klassiker med en lidt stærkere smag.

Ingredienser

250 g hakket flæske- og oksekød
1 æg
1½ dl piskefløde
0.5 dl finthakket, smørstegt løg
1 løg
0.5 spsk. smør
0.5 spsk. sukker
1 spsk. kapers
2 æg
2 spsk. chilisauce
2 skiver brød
smør til stegning
rapsolie til stegning
salt og peber

SYLTEDE POLKABEDER

2 polkabeder polkabeder
½ dl eddike
0.5 dl sukker
1½ dl vand
1 laurbærblade
2 hele allehånde
2 kryddernelliker

Tilberedning

  • Start med polkabederne. Kog dem møre i letsaltet vand. Skræl dem, og del dem i kvarte. Giv eddike, sukker, vand og krydderier et opkog. Koges, til sukkeret er opløst. Kom polkabederne i. Køles af.
  • Bland hakkekød, æg, piskefløde og stegt løg til en jævn fars. Krydr med salt og peber.
  • Form 4 bøffer af farsen, og brun dem i smør og rapsolie, halvt af hver. Kom bøfferne i et ildfast fad, og steg dem i ovnen ved 120 grader til en kernetemperatur på 65 grader.
  • Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Steg løgene ved middelhøj varme i smør. Når løgene er gyldenbrune, tilsættes sukker, salt og peber. Sættes til side.
  • Steg æggene i smør. Steg brødskiverne i rapsolie og smør.
  • Serveres med kapers, polkabeder og chilisauce.