RUGBRØD MED VARMRØGET LAKS, VAGTELÆG, LAKSEROGN OG KARSE

RUGBRØD MED VARMRØGET LAKS, VAGTELÆG, LAKSEROGN OG KARSE

Enkelt og luksuriøst til påskefrokosten med knas på toppen.  

Ingredienser

2 skiver rugbrød
mayonnaise til at smøre på brødet
150 g varmrøget laks uden skind
2 vagtelæg
0.5 dl hvidvinseddike
1 spsk. lakserogn
1 høvlede radiser
karse til pynt
kørvel til pynt
peber

Tilberedning

  • Læg vagtelæggene i kogende vand, og kog i 2 min. og 10 sekunder. Tag dem op, og afkøl dem straks i isvand.   
  • Hæld vandet fra, når æggene er kolde, og hæld hvidvinseddike over, så den dækker. Lad æggene ligge i vineddiken i et par timer. Vineddiken blødgør skallen.   
  • Pil og del æggene. 
     
  • Smør rugbrødet med mayonnaise. Fordel laksen på rugbrødet. Læg lakserogn og derefter æg på.  
  • Pynt med radise, karse og kørvel. Krydr med friskkværnet peber.