SOLMODNE JORDBÆR, MÆLKEFLØDE OG PRALINÉIS

Image Title

Hvorfor vælge mellem mælk, fløde og is til jordbærrene? I denne drømmedessert får du alle tre!
p="">

Ingredienser

0.5 liter jordbær, pillede og skyllede
1 dl sødmælk
1 dl piskefløde

PRALINÉIS

0.5 liter god vaniljeis
100 g sukker
50 g vand
62.5 g smuttede mandler
62.5 g afskallede hasselnødder

Tilberedning

  • Kog sukker og vand op til en temperatur på 115 °C.
  • Tilsæt mandler og hasselnødder, og rør rundt, til vandet er kogt væk, og sukkeret krystalliserer. Bliv ved at røre, så sukkerkrystallerne opløser sig, og du får en gyldenbrun karamelmasse.
  • Hæld den ud på en bageplade beklædt med en silikonemåtte, og spred karamelmassen ud i et tyndt lag. Lad den køle af, og bræk den derefter i stykker, som findeles i en food processor, til nøddernes olie opløses og bliver til en ensartet, blank masse.
  • Tø vaniljeisen lidt op, og rør den ønskede mængde praliné i isen. Frys blandingen.
  • Skær jordbærrene over, og læg dem i dybe tallerkener. Server med mælkefløde og pralinéis.