SOMMERKANTARELLER MED KOMPOT AF DILDKOGTE, NYE KARTOFLER OG REVET PEBERRODSSMØR

Image Title

Kantarelsæson! Smørsteg og server med en cremet kartoffelkompot.

Ingredienser

150 g kantareller, rengjorte
0.5 bananskalotteløg, finhakket
2 forårsløg, blancherede og godt afkølede
0.5 rød endive (julesalat)
4 gulerødder med top, skrællede
olivenolie til stegning
smør til stegning
salt og peber

KARTOFFELKOMPOT

250 g nye kartofler, vaskede
25 g smør
0.5 spsk cremefraiche
0.5 tsk. revet citronskal
1 stilke dild
1 spsk. finskåret dild
salt og peber

PEBERRODSSMØR

25 g smør
1 tsk. revet peberrod
salt

Tilberedning

  • Bland smør og peberrod. Smag til med salt. Rul ind i madpapir, og læg dem i fryseren.
  • Kog kartoflerne til kompotten møre i saltet vand med dildstilke. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af.
  • Knus kartoflerne med et piskeris eller en ske. Bland med smør, cremefraiche, citronskal og finskåret dild  Rør rundt, og smag til med salt og peber. Stil til side.
  • Steg kantarellerne gyldenbrune i smør sammen med skalotteløgene. Krydr med salt og peber.
  • Kog gulerødderne møre i saltet vand. Skær endiven i mindre stykker. Grill forårsløgene i en toaster eller på en grillpande.
  • Læg dem på tallerkener, og riv peberrodssmørret over.