VILDSVINEPØLSE MED KARTOFFELMOS, SALTAGURK, PICKLED SENNEP OG SPRØDE LØGRINGE

VILDSVINEPØLSE MED KARTOFFELMOS, SALTAGURK, PICKLED SENNEP OG SPRØDE LØGRINGE

Pølser og kartoffelmos i luksusudgave  

Ingredienser

2 vildsvinepølser eller salsiccia
3 saltagurker eller cornichoner, delt på midten
1 spsk. gule sennepsfrø
1 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. sukker
3 spsk. vand

KARTOFFELMOS

300 g skrællede kartofler, f.eks. amandine
0.5 dl mælk
25 g smør
salt

LØGRINGE

0.5 stort løg
1 æg
½ dl vand
hvedemel til panering
panko-rasp til panering
olie til fritering
salt og peber

Tilberedning

  • Kog sennepskornene med vineddike, sukker og vand ved svag varme i ca. 30 minutter Lad dem køle af i lagen. Si blandingen.  
  • Pil løgene. Skær løgene i 1 cm tykke skiver, og del dem forsigtigt i ringe.   
  • Paner løgene i følgende rækkefølge: Hvedemel, æg og til sidst panko-rasp.   
  • Friter løgene gyldenbrune i olie ved ca. 160 grader. Lad løgene dryppe af på køkkenrulle efter friteringen. Krydr med salt og peber.  
  • Kog kartoflerne til kartoffelmosen møre. Mos kartoflerne, og bland dem med mælk og smør. Smag til med salt. Pisk til en ensartet, glat konsistens. Fyld puréen i en sprøjtepose.  
  • Steg pølsen, og anret retten på varme tallerkener. Pynt gerne med noget grønt.