KALVESKANK MED YOGHURT, APPELSIN OG KOMMEN

KALVESKANK MED YOGHURT, APPELSIN OG KOMMEN

Krydret kalveskank kombineres her med svalende yoghurt og salte nødder

Ingredienser

2 skiver kalveskank
1 løg, pillede, halverede og skåret i skiver
2 fed hvidløg, pillede og skåret i tynde skiver
1 dl presset appelsinsaft
1 laurbærblade
0.5 tsk. spidskommen
0.5 tsk. stødt kardemomme
0.5 tsk. stødt kanel
1 cm frisk ingefær, skrællet og fintrevet
1 tsk. revet appelsinskal
1 spsk. granatæblesirup
2 dadler, uden sten og skåret i mindre stykker til pynt
1 spsk. hakkede pistacienødder til pynt
1 spsk. ristede cashewnødder til pynt
mynte til pynt
2 spsk. græsk yoghurt
olivenolie til stegning
salt

Tilberedning

  • Steg løg på medium varme i ca. 5 minutter, til de er bløde og begynder at få farve. Tilsæt hvidløg, og steg i yderligere 2 minutter. 
  • Læg løgene i bunden af et ovnfast fad, og tilsæt appelsinsaft og laurbærblade.
  • Bland spidskommen, kardemomme, kanel, ingefær, appelsinskal og granatæblesirup. 
  • Gnid kalveskankene med krydderiblandingen, og placer dem oven på løgene i formen. Krydr med salt. Dæk med folie, og sæt fadet i ovnen ved 100 grader i ca. 10 timer. Skankene skal være bløde og møre.  
  • Pynt med dadler, yoghurt, pistacie og cashewnødder. Server med krydret hummus og pitabrød.