KROKETTER MED KYLLING, INGEFÆR OG CHILIDIP

KROKETTER MED KYLLING, INGEFÆR OG CHILIDIP

Hvis du vil prøve noget andet end de klassiske frikadeller.

Ingredienser

200 g kyllingefars
1 æg
0.5 dl piskefløde
0.5 spsk. ristede sesamfrø
1 tsk. sesamolie
1 tsk. revet ingefær
½ chili, finthakket
0.5 dl porre, finthakket
hvedemel til panering
1.5 æggeblommer til panering
panko-rasp til panering
rapsolie til fritering
salt og peber

CHILIDIP

1 dl Hellmann’s mayonnaise
1 spsk. sriracha-sauce
0.5 tsk. limesaft

TILLAGNING

  • Rør kyllingefarsen med æg og fløde til en jævn fars. Tilsæt sesamfrø, sesamolie, ingefær, chili og porre. Rør grundigt. Krydr med salt og peber. Form farsen til små boller. Der bliver ca. 20 i alt.  
     
  • Pisk æggeblommerne med lidt vand. Panér kyllingebollerne i hvedemel, dernæst æg og til sidst panko-rasp. Sørg for, at paneringen dækker helt. Når alle kyllingeboller er panerede, friteres de ved 170 grader, til de er gyldenbrune. 
     
  • Bland sriracha-sauce med mayonnaise, og smag til med limesaft. 
     
  • Kan eventuelt serveres med rå, revne grøntsager samt sesamfrø, risvineddike og olivenolie.