CARNITAS MED AVOCADO OG CREMEFRAICHE

Image Title

Udskift dine sædvanlige fredagstacos med langtidssimret kød, som smelter i munden, cremet avocado og frisk lime.

Ingredienser

1.5 skiver svinekam a 200 g
1 ½ dl appelsinjuice
3 fed hvidløg, pillede
0.5 moden avocado
0.5 blommetomat, udkernet og skåret i tern
0.5 rødløg, pillet, halveret og finthakket
0.5 ½ dl cremefraiche
0.5 lime
koriander til pynt
tortilla, majs eller hvede
salt og peber

Tilberedning

  • Placer kødet i en gryde, så det så godt som muligt dækker bunden.
  • Tilsæt appelsinjuice og hvidløg. Krydr med salt og peber. Hæld vand på, så det dækker. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 100 grader i 6 timer. Kødet skal nemt kunne trækkes fra hinanden i mindre stykker med to gafler.
  • Tag kødet op, og læg det i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Træk kødet fra hinanden med to gafler, så det bliver lange strimler.
  • Øs ca. 2 dl bouillon over, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter. Rør rundt hvert 5. minut. Kødet skal begynde at blive sprødt i kanterne, og bouillonen skal koge ind.
  • Fyld tortillaer med kød, og top med avocado, tomat og rødløg. Fordel cremefraiche ovenpå. Pres lidt lime ud over kød og fyld, og garner med koriander.